Fiecare casă are propria personalitate și o poveste unică, ce se întinde pe decenii, chiar secole, și pe care ți-o relatează cu răbdare și tâlc. În toți acești ani, am aflat zeci de povești, am învățat câte ceva nou de la fiecare casă, am construit o echipă valoroasă și am avut onoarea să lucrăm cu oameni pasionați de frumos. Despre toate acesta și multe altele povestim aici, pe pagina de blog.

În procesul pe care urmează să-l desfășurați după ce ați decis să investiți în renovarea unei case, sunt implicate trei părți principale: dumneavoastră (proprietarul/investitorul, cel care urmează să finanțeze lucrarea), arhitectul (creatorul, cel care este calificat să înțeleagă și să rezolve nevoile proprietarului/ investitorului) și constructorul (cel care are capacitatea de a pune în practică gândirea arhitectului). Alegerea arhitectului, ca si alegerea constructorului, este o chestiune de încredere.

 

După ce ai dus la bun sfârșit unul, două, zece proiecte de renovare și restaurare, te gândești că ai dobândit un know-how, o experiență însemnată, iar acest lucru este unul de necontestat. Însă la fel de adevărat este că fiecare casa are personalitate sa. Noi zicem că o casă veche este ca un om bătrân, care îți spune povestea sa, pe care trebuie să o asculți cu răbdare și cu băgare de seamă. De la fiecare casă am învățat câte ceva nou.

 

Unul dintre primii clienți cu care avusesem un mic contract de renovare a unui apartament a avut curajul să ne acorde încredere în reabilitarea unei case vechi, construite în anul 1935. Lucrarea includea elemente originale complexe, de o finețe evidentă și de o valoare arhitecturală foarte mare. La acel moment, nu știam mare lucru despre aceasta nișă, însă, cum mi-au plăcut întotdeauna provocările, nu m-am descurajat. A fost mult mai greu decât mi-am imaginat.

 

În anii ‘90 m-am mutat în București cu soția. Aveam două geamantane, două scaune și o masă pliantă. Am pornit de la zero, cum se spune. După ce am stat șapte ani cu cortul, am reușit să luăm un credit și ne-am cumpărat un apartament. Fiind născut la țară, visul meu era să avem o casă pe pământ. Asta m-a determinat să pornesc la drum, să-mi asum riscuri.