Fiecare casă are propria personalitate și o poveste unică, ce se întinde pe decenii, chiar secole, și pe care ți-o relatează cu răbdare și tâlc. În toți acești ani, am aflat zeci de povești, am învățat câte ceva nou de la fiecare casă, am construit o echipă valoroasă și am avut onoarea să lucrăm cu oameni pasionați de frumos. Despre toate acesta și multe altele povestim aici, pe pagina de blog.
 |
În procesul pe care urmează să-l desfășurați după ce ați decis să investiți în renovarea unei case, sunt implicate trei părți principale: dumneavoastră (proprietarul/investitorul, cel care urmează să finanțeze lucrarea), arhitectul (creatorul, cel care este calificat să înțeleagă și să rezolve nevoile proprietarului/ investitorului) și constructorul (cel care are capacitatea de a pune în practică gândirea arhitectului). Alegerea arhitectului, ca si alegerea constructorului, este o chestiune de încredere.
|
 |
După ce ai dus la bun sfârșit unul, două, zece proiecte de renovare și restaurare, te gândești că ai dobândit un know-how, o experiență însemnată, iar acest lucru este unul de necontestat. Însă la fel de adevărat este că fiecare casa are personalitate sa. Noi zicem că o casă veche este ca un om bătrân, care îți spune povestea sa, pe care trebuie să o asculți cu răbdare și cu băgare de seamă. De la fiecare casă am învățat câte ceva nou.
|
 |
Unul dintre primii clienți cu care avusesem un mic contract de renovare a unui apartament a avut curajul să ne acorde încredere în reabilitarea unei case vechi, construite în anul 1935. Lucrarea includea elemente originale complexe, de o finețe evidentă și de o valoare arhitecturală foarte mare. La acel moment, nu știam mare lucru despre aceasta nișă, însă, cum mi-au plăcut întotdeauna provocările, nu m-am descurajat. A fost mult mai greu decât mi-am imaginat.
|
 |
În anii ‘90 m-am mutat în București cu soția. Aveam două geamantane, două scaune și o masă pliantă. Am pornit de la zero, cum se spune. După ce am stat șapte ani cu cortul, am reușit să luăm un credit și ne-am cumpărat un apartament. Fiind născut la țară, visul meu era să avem o casă pe pământ. Asta m-a determinat să pornesc la drum, să-mi asum riscuri.
|